2. SPOR

3. Taraftarlar Basın Açıklaması Yaptı
Taraftarlar Basın Açıklaması Yaptı

Diyarbakırspor Dernekler Birliği'nin organize ettiği taraftar buluşması ve basın açıklaması bugün Saat 14:00'de Dağkapı Dalokay Meydanında yapıldı.

Diyarbakırspor Taraftarlarının son umut olarak gördükleri, "Borçlar silinsin, Diyar Kurtulsun" için bugün yapılan basın açıklamasına sadece 100 dolayında taraftar grubu ve bazı basın mensubları katıldı.

Basın açıklamasını Diyarbakırspor Taraftarlar Dernekler Birliği adına Ramazan Tugay okudu.Birlik adına açıklamada bulunan, Dernek Başkanı Ramazan Tugay, alacaklı olanları son kez hibe etmeye davet ettiklerini belirterek,

"Bu paraları kulübün veya herhangi birilerinin vermesini beklemek, akıl karı değil. Biz taraftarlar artık Allah için diyoruz, bu kulüp artık amatöre düştü, daha ne bekliyorsunuz?. Hiç mi bu memleketin, bu takımın, bu gençlerin hatırı yok yanınızda, bu ölü alacaklarınızdan vazgeçin artık. Yoksa bu kulüp kapanacak, nedir bu inat, bu kin, intikam kime karşı neye karşıdır, anlamakta zorlanıyoruz Yoksa halen birilerinin kulüp başına gelerek o paraları vermelerini mi bekliyorlar. Bunun adına ölüden medet ummaktan başka bir şey değil. Bu Diyarbakırspor için son şans, son ümittir. Başka Diyarbakır olmadığına göre, gelin memleket sevginizi gösterin ve hibe edin.

Diyarbakırspor bugüne kadar herkese basamak oldu, herkese bir şeyler verdi, bugün sıra onlarda, gelsinler alacaklarından artık vazgeçsinler.
Ayrıca eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün teklifi Diyarbakırspor taraftarı için yeniden bir umut oluşturmuştur.

Sayın Şükür'ün açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz.Diyarbakır; kentiyle, sporuyla ve halkıyla barış için namzet bir yerdir. Barış sürecinde böylesine bir girişim olur ve gerçekleşirse, Diyarbakır halkı onları asla unutmaz, ebediyete kadar bu konu konuşulur. Diyarbakır kenti bu ülkenin birleştirici unsurudur. Diyarbakırspor da bu halk için olmazsa olmaz bir değerdir. Üstelik Bursa'da yaşanan o çirkin olaylardan sonra devletin böyle bir girişimi, halk ile Diyarbakırlı ile kucaklaşması olacaktır.

Öte yandan haftalar önce Şampiyonluğu garantileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'umuza, Başta Sayın Başkanları Metin Kılavuz'a, tüm teknik ekibi, ve futbolcularımızı yürekten kutluyoruz. Helal olsun bu şampiyonluk sizlere ve kentimize hayırlı uğurlu olsun.'' Dedi.

Tugay,Basın açıklamasının sonunda Basın açıklamasına ilgi göstermeyen spor taban birlikleri ve basına da sitem ederek,

''Basın açıklamamıza Spor taban birliklerini,Diyarbakırspor ile alakalı bir çok kesimi, yerel ve ulusal basını davet ettik fakat ne yazık ki basın açıklamamızı sadece Anadolu Ajansı,İHA ve Diyarinsesi.Org takip etti.Diyarbakırspor Dernekler Birliği olarak basın açıklamamızı takip eden bu basın kuruluşlarına teşekür ediyorum,davetimize icabet etmeyen Spor taban birliklerini,Diyarbakırspor ile alakalı bir çok kesimi ve basın mensublarını ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum.'' Diyerek sözlerini noktaladı.