2. SİYASET

3. Silvan'da Uludere olayına basın açıklaması
Silvan'da Uludere olayına basın açıklaması

DİYARBAKIR- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Silvan İlçe Başkanlığı tarafından Uludere'de meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın birinci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

BDP ilçe teşkilatı tarafından Silvan ilçesi Gazi Caddesi Selahattin Eyubi Camii önünde yapılan basın açıklamasına BDP Silvan İlçe Başkanı Halime Söner, Başkan Yardımcısı Mahmut Ekti, parti yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, KURDI-DER, MEYA-DER Silvan yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını BDP ilçe yöneticisi Mahmut Gezer okudu.

Gezer, “28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde 19'u çocuk olmak üzere 34 kişi öldürüldü. Bugün o katliamın birinci yıl dönümüdür. Halen Roboski halkı ve demokratik kamuoyu katillerin yargı önüne çıkarılarak adaletin gerçekleşmesini beklemektedir. Roboskili anaların gözyaşını bir nebze olsun dindirecek şey devlet yetkililerin sorumlulukları gereği özür dilemesidir” dedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasının ardından kalabalık alkış ve zılgıt eşliğinde sloganlar attı. Kalabalık BDP ilçe başkanlığı binasına kadar yürüdükten sonra sessizce dağıldı.